اقتصاد آنلاین – سمانه برمخشاد ؛ محمود رضا خواجه نصیری درباره وضعیت بازار سرمایه اظهار کرد: در سه ماه پایانی سال گذشته شاهد رشد قابل توجه در بازار سرمایه بودیم و در پی آن در از ابتدای سال ۹۵ ریزش داشتیم که بخش مهمیاز ریزش سال جاری به دلیل افزایش قیمتهای هیجانی و غیرواقعی در سال ۹۴ است.
وی ادامه داد: فضای متلاطم و هیجانی آن زمان باعث شد که در برخی از صنایع شاهد رشد غیرواقعی باشیم به عبارت دیگر زمستان ۹۴ میتوانست نقطه عطف تغییر حرکت بازار قرار بگیرد که این اتفاق هم افتاد اما واقعیت این است که این رشد باید به صورت ملایم و در دوره شش ماهه تا یک ساله اتفاق میافتاد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه روند نزولی بازار که در پی رشد چشمگیر ماههای پایانی سال گذشته صورت گرفته روند جذب نقدینگی را با مشکل روبه رو کرده، گفت: اگر چه با توجه به شرایط نزولی بازار جو منفی بر بازار حاکم است و فعالان نسبت به بهبود وضعیت بازار امیدوار نیستند اما معتقدم پس از اصلاح موقتی بازار به ویژه در مورد صنایعی که رشد غیر عادی داشتند بازار به روال عادی بر میگردد و به نظر نمیرسد که سال ۹۵ از نظر عملکردی سال سخت تری نسبت به سال ۹۴ برای شرکتها باشد.
خواجه نصیری تاکید کرد: اگرچه انتظارات سرمایه گذاران در خصوص برجام و اثرات آن در کوتاه مدت برآورده نشده اما فارغ از اثرات برجام وضعیت اقتصادی کشور رو به بهبود است و بازار باید خودش را با این وضعیت تطبیق بدهد، به علاوه اتفاقاتی مانند کاهش نرخ سود که سیستم بانکی کشور رخ میدهد موضوع مهمیاست و به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر بازار سرمایه اثر خواهد داشت زیرا بسیاری از شرکتها به نرخ سود وابستگی دارند و کاهش نرخ سود موجب کاهش هزینههای تامین مالی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه کاهش نرخ سود بانکی و کاهش فرصتهای سرمایه گذاری در سیستم بانکی مووجب میشود که P/E بازار افزایش یابد، ادامه داد: البته همچنان چسبندگی منابع در حوزه بانکی وجود دارد اما آنطور که تجارب نشان میدهد این چسبندگی نمیتواند طولانی مدت باشد و در نقطه ای پول از بانکها خارج شده و سایر بازارهای موازی میشود.
مدیر سابق نظارت بر بورسها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به اینکه اصلاح بازار تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ تصریح کرد: اکنون شاهد روند کاهشی ناشی از اثر اتفاقات اواخر سال گذشته در بازار هستیم در عین حال از سمت تقاضا نیز جریانات بانکی از جمله کاهش نرخ سود و انتشار گزارشهای سه ماهه را شاهد خواهیم بود بنابراین در زمانی که حرکت تقاضا در جهت مثبت با حرکت در سمت عرضه به تعادل برسند روند اصلاح متوقف خواهد شد.
خواجه نصیری با اشاره به اینکه اواخر مرداد و یا اوایل شهریور به تعادل برگشت ناپذیر خواهیم رسید که میتواند تقطه عطفی برای بازار سرمایه باشد، اظهار کرد: به نظر میرسد بازار از اکنون تا پایان سال رشد ۲۰ درصدی را تجربه کند و شاخص تا پایان سال به محدوده ۸۵ تا ۹۰ هزار واحد برسد.